man met de panamahoed
radio Opium

NPO Radio4
1 juni 2023
20 minuten

Leonard Evers in gesprek met schrijver Rudi Meulemans.

In zijn nieuwe boek 'De man met de panamahoed' neemt Rudi Meulemans ons mee door een veranderende wereld. Harry graaf Kessler wilde een nieuwe mens zijn. De moderne tijd met zijn grenzeloze mogelijkheden en onontgonnen verleidingen was zijn laboratorium. Het boek is een reis door de vroege twintigste eeuw, langs kunst, theater en politiek.

Rudi Meulemans leidde al vijfentwintig jaar zijn eigen theatergezelschap toen hij zich volledig op het schrijven toelegde. Een selectie van zijn toneelstukken verscheen in de bundel Verzameld (2012). Zijn literaire non-fictiedebuut 'Voorbij de grenzen' (2017) werd vol lof ontvangen, net als 'Een ander leven', dat in 2020 verscheen. Meulemans woont en werkt in Antwerpen.

man met de panamahoed
podcast VOORPROERS

Radio1
27 mei 2023
33 minuten


Rudi Meulemans schreef ‘De man met de panamahoed’. Een boek over Harry graaf Kessler, een intellectuele dandy en een bevoorrechte getuige van het culturele en politieke leven van de vroege 20ste eeuw.

man met de panamahoed
radio POMPIDOU

Klara
31 mei 2023
26 minuten

Harry graaf Kessler: kroongetuige van de moderne tijd

Rudi Meulemans werd bij een museumbezoek op slag verliefd op het schilderij van Harry graaf Kessler. Na een verdere kennismaking besloot Meulemans om zich gedurende drie jaar te verdiepen in het veelzijdige leven van de graaf. Als een kroongetuige van de moderne tijd hield Kessler een dagboek bij waarin hij zijn ontmoetingen met prominente figuren zoals Friedrich Nietzsche en Henry Van de Velde, die hij ook als zijn inspiratiebronnen beschouwde, neerschreef. In ‘De man met de panamahoed’ biedt Meulemans een inkijk in het leven en de tijdsgeest van deze kleurrijke figuur.

Mobirise
radio Opium

NPO Radio4
23 juli 2020

Annemieke Bosman spreekt schrijver Rudi Meulemans over zijn boek 'Een ander leven - Een reis in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lee-Milne'.

Size
Show/Hide
Mobirise
Pompidou

Klara
14 mei 2020

Nicky Aerts praat met Rudi Meulemans over zijn nieuwe boek, waarin hij een reis door Zuid-West-Engeland maakt. 

Rudi Meulemans
De Liefhebber

Klara
22 april 2017

Katelijne Boon duikt op zaterdag 22 april in de platenkast en de muzikale herinneringen van schrijver Rudi Meulemans.

Mobirise
Pompidou

Klara
13 februari 2017

Chantal Pattyn praat met Rudi Meulemans over zijn nieuwe boek. 

© Copyright 2021 Rudi Meulemans - Luc Van Malderen - alle rechten voorbehouden

Drag & Drop Website Builder